Domů / O nás / Aktuality / Mattoni Liberec Nature Run už posedmé ukáže běžcům malebné lesy Jizerských hor a krásné výhledy

Mattoni Liberec Nature Run už posedmé ukáže běžcům malebné lesy Jizerských hor a krásné výhledy

Nejmladší a zároveň poslední závod ze série RunCzech v roce 2024 se blíží. V sobotu 5. října vyběhne několik tisícovek běžců pokořit kopce Jizerských hor. Na výběr jsou tratě na 12 a 22 km, nechybí ani oblíbená dm rodinná míle, které bývá v Liberci tradičně vyprodána.

Centrum závodu je na náměstí Dr. Edvarda Beneše, kde bude pro všechny připraven bohatý doprovodný program, který je tradiční součástí tohoto závodu.

V 10:00 se do startovního koridoru postaví rodiny s dětmi. Trasu o jedné míli dm rodinného běhu zvládne dokončit v časovém limitu každý, a to i s kočárkem nebo na odrážedle. V 10:45 odstartuje bambini run, kde děti zdolají trasu o 100, 150 nebo 200 metrů.

Na delší 22 km trasu vyběhnou běžci v 11:30, na 12 km trasu o 45 min později. Trať povede směrem k ZOO, kolem lesního koupaliště a okolo žulového lomu Ligranit, který je pro tento závod typický. Nabízí krásné výhledy na Liberec a Ještěd a běžci na něj dlouho vzpomínají. Závodníci na delší trase navíc poběží po hrázi ikonické přehrady na Vodní nádrži Bedřichov.

Největším favoritem na startu je Vít Pavlišta, který vyhrál 22kilometrový závod hned pětkrát v řadě. Až loni skončil druhý. Na kratší distanci se zase běžci budou moci porovnat s Damiánem Víchem z RunCzech Racing Teamu, který před dvěma týdny zazářil třetím místem na Mattoni 1/2Maratonu v Ústí nad Labem.

Závod je velmi populární, dokonce i při nepříznivém počasí. Mattoni Liberec Nature Run již proběhl při prosluněných dnech, ale i při dešti a blátě. Úsměv a neskutečný pocit po doběhu je pro všechny odměnou. Celková účast by měla atakovat tři tisíce běžců, běžkyň a dětí.

Tradičně mají závody RunCzech i charitativní přesah. Partnerem Mattoni Liberec Nature Runu je Domov svatého Josefa, přes jehož stránky se jde registrovat a přispět na dobrou věc. Svůj stánek bude mít i v partnerském městečku.

Na závod se můžete ideálně naladit na oficiálním předzávodním proběhnutí, které povedou trenéři Mattoni FreeRun Kateřina Kotková a Jaroslav Konečný. Sraz je v pátek v 17:30 u hlavního vchodu Zoo Liberec.

Registrace jsou stále dostupné i na runczech.com.

Titulárním partnerem závodu je Mattoni, jež přináší pitný režim závodníkům. Minerální voda Mattoni je díky vyváženému poměru vápníku, hořčíku a draslíku tou nejlepší volbou nejen pro každý den, ale i pro přirozenou hydrataci a doplnění minerálů před, při i po sportovním výkonu. Proto je s během neodmyslitelně spjata již řadu let.