Domů / O nás / Aktuality / Otevření registrací 2025 – otázky a odpovědi

Otevření registrací 2025 – otázky a odpovědi

Vážení běžci,

Před několika dny jsme spustili registrace na novou sezonu 2025. Velmi nás těší obrovský zájem, kdy se již za několik dnů zaregistrovalo tisíce běžců, ale také vidíme, že se někteří z vás setkávají při registraci s technickými problémy.

Pro příští sezonu nově využíváme služby registračního systému od externího dodavatele. Systém je již roky používán organizátory po celé Evropě a do budoucna nám slibuje více možností, ale vzhledem k tomu, že ho bylo třeba lokalizovat a dopracovat některé naše funkce, objevují se na startu mouchy, které je třeba vychytat. Vnímáme všechny vaše připomínky a níže jsme se pokusili dát odpovědi na otázky, které od vás přicházejí. Omlouváme se za případné potíže, usilovně pracujeme na doladění celého systému.


V mém RunCzech profilu (Runners ID) nevidím svoje závody z minulých let a ani nevidím závody, na které jsem aktuálně přihlášený.

Dle našich informací budoucí registrace na 2025 fungují a zobrazují se v běžeckém profilu, problém se může týkat nadcházejícího závodu v Liberci. Sezona 2024 ještě běží na starém systému. Pokud chcete vidět svoji registraci na Liberec 2024, najdete ji v Runners ID na staré verzi webu na linku 2024.runczech.com.
Historická data se ještě průběžně přesouvají ze starého systému, celou historii najdete v Runners ID na staré verzi webu na linku 2024.runczech.com. Historická data na novém webu budou připravena včas na další sezonu.

Proč si účtujete manipulační poplatek?

Nově využíváme pro registrace a objednávky doplňkových služeb systém externího dodavatele. Tento systém by měl zlepšit celý registrační proces a dává nám do budoucna nové možnosti. Dodaval si ale za vývoj a údržbu systému účtuje poplatek. RunCzech bere část poplatku na sebe, část je účtována běžci. Účtování separátního poplatku je běžné v jiných zemích Evropy nebo i při využití dalších služeb (např. Nákup vstupenek na koncerty atd).

Bude možnost koupit balíčky na několik závodů?

Balíčky budou dostupné v obměněné formě později během podzimu stejně jako to bylo každý rok.

Mám problémy se zaregistrovat/ když si vyžádám nové heslo tak nepřichází/ webové stránky spadly a platba nebyla přijata/Když jsem dokončil registraci, peníze byly staženy z karty, ale nedostal jsem žádné potvrzení ani nevidím registraci ve svém profilu.

Pokud máte tyto nebo podobné problémy při registraci, prosím napište nám na info@runczech.com, budeme tyto případy řešit individuálně.

Napsal jsem email na adresu na webových stránkách RunCzech, ale dosud jsem nedostal žádnou odpověď.

Pokud jste napsali správnou adresu, tak jsme váš dopis dostali a zaregistrovali. Sledujeme všechny vaše připomínky a snažíme se je co nejrychleji řešit. Odpovíme také na každý mail, ale prosíme o trpělivost vzhledem k vyššímu počtu dotazů, které nyní přicházejí.

Kde zadám číslo svého pasu SuperHalfs?

Číslo vašeho SuperHalfs pasu zadáte během registrace ve svém profilu. Bežce, kteří se registrovali dříve, kdy tato možnost nebyla, budeme sami kontaktovat. Vše bude do 1/2Maratonu Praha 2025 vyřešeno.

Bude možno koupit dárkové poukazy?

Dárkové poukazy připravujeme k uvedení.

Mohu se zaregistrovat na více závodů RunCzech během jedné objednávky?

Tato možnost nyní bohužel není k dispozici. Můžete se zaregistrovat na více závodů během jedné akce (např. Pražský maraton a Rodinný běh během Maratonského víkendu), ale ne na závody v různých městech (např. Olomouc a Karlovy Vary).

V RunCzech aplikaci nevidím žádné závody na 2025

V aplikaci RunCzech je nyní pouze sezona 2024. Na novou sezonu 2025  chystáme novou verzi aplikace. Mezitím prosím hledejte všechny informace na webu www.runczech.com. O spuštění obnovené verze aplikace budeme informovat.

Nefunguje registrace na některé štafety – ČT 2Run v rámci maratonu a adidas Běh pro ženy. Také nejde zaregistrovat týmy.

Problém je v řešení, prosíme zkuste registraci později.

Bude možné použít i jiné platební metody než jen platební kartu? Např. bankovním převodem?

V tuto chvíli je možné platit pouze platební kartou. Další platební metody máme v plánu doplňovat.


Další časté dotazy najdete na našich webových stránkách